KOŠICE DNES| Novela zákona o cestnej premávke bude prísna k začínajúcim vodičom

Najviac smrteľných dopravných nehôd spôsobili v uplynulom roku vodiči s nízkou praxou. Vyplýva to zo štatistík, ktoré v stredu zverejnili predstavitelia Policajného zboru (PZ) SR.

V rámci porovnania vodičov podľa dĺžky praxe 26 percent smrteľných dopravných nehôd spôsobili vodiči, ktorí mali oprávnenie menej ako päť rokov. Polícia sa chce preto v rámci prevencie zamerať na týchto vodičov.

Vodiči s praxou do dvoch rokov 

Pripravovaná novela zákona o cestnej premávke sa bude venovať najmä vodičom s praxou do dvoch rokov.

„Voči týmto vodičom budeme prijímať veľmi silné, prísne opatrenia. Keď dvakrát porušia priestupky závažným spôsobom alebo prekročia rýchlosť, budú sa musieť podrobovať doškoľovaciemu kurzu v autoškole, budú musieť mať psychologické vzdelávanie a potom ešte prejsť, čo sa týka polície, preskúšaním z odbornej spôsobilosti. Keď vodič s nízkou praxou poruší tretíkrát do dvoch rokov tieto pravidlá, odoberieme mu minimálne na pol roka vodičské oprávnenie,“ priblížil riaditeľ odboru dopravnej polície Prezídia PZ Ľuboš Rumanovský.

Článok dočítate tu: https://kosicednes.sk/udalosti/najviac-smrtenych-nehod-sposobili-vlani-vodici-s-nizkou-praxou/?fbclid=IwAR3bVbcc0S8glcvr1OEW36EJAYd3Mp_BlhihGfdoZ3bRuukGCzNybA6T7-M

zdroj: KOŠICE DNES