TOPKY | Dievčina (†18) v autoškole počas skúšky zomrela na koľajniciach

Je to veľmi unikátny a nešťastný prípad, ale stal sa. O fatálnom zlyhaní skúšobného komisára poľskej autoškoly s hrôzou diskutuje celé Poľsko. Skúšobný komisár nechal uchádzačku o vodičský preukaz napospas osudu vo vozidle uviaznutom na železničnom priecestí. K tragédii došlo tak, že dievča nezastavilo pred dopravnou značkou stop a na koľajniciach jej zlyhal motor. Namiesto toho, aby jej komisár zachránil život, v kritickom momente ušiel. Vozidlo len s 18-ročným dievčaťom za volantom prevalcoval vlak. Celý incident je zachytený na videu.

Po zhliadnutí videa je možné usúdiť, že krátkosť času – od momentu zastavenia vozidla na priechode až po náraz – bola tak extrémna nízka (narátali sme asi 8 sekúnd), že inštruktor ju vlastne zachrániť pravdepodobne ani nemohol. Prebratie ovládania vozidla, alebo vybehnutie z auta na druhú stranu a odopnutie vodičky + výstup a únik, si vyžadujú viac času a boli zrejme nestihnuteľné. Sám skúšobný komisár  to zjavne pochopil, alebo spanikáril, keďže iba bezmocne vybehol z auta a zamával na rušňovodiča, ktorý však bol veľmi veľmi blízko. V okamihu tesne pred nárazom teda od auta odskočil. Ako celú udalosť vyhodnotia orgány činné v trestnom konaní a znalci, sa dozvieme neskôr.

Celý článok si prečítajte tu: https://www.topky.sk/cl/100370/1733641/Tragicka-smrt-dievciny—18–v-autoskole–Pocas-skusky-uviazla-na-kolajniciach–instruktor-usiel?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=topky

https://www.youtube.com/watch?v=hDXmdhTzgqM