Z vysokej školy za volant – slovenský vodič autobusu: Ako som vozil Nórov

Ak sa práve pripravujete v autoškole na povolanie vodiča-profesionála a zaujímajú vás pohnuté osudy vodičov z reálnej praxe, rozhodne si zaopatrite nedávno vydanú knihu slovenského vodiča autobusu a skvelého rozprávača Ondreja Sokola. Kniha s názvom Ako som vozil Nórov je príbehom vysokoškoláka, študenta tlmočníctva, ktorý hrou osudu a záľub nakoniec skončil za volantom autobusu – najprv v bratislavskom dopravnom podniku a neskôr u nórskych dopravcov.

Kniha je skutočná chuťovka, napísaná živým a humorným štýlom a už po jednej-dvoch stránkach sa do nej zažeriete, konštantne odmietajúc opustiť tieto výpravné príbehy a skúsenosti s gaštanmi, substrátom a rôznym ďalším humanoidným materiálom, ktorí sa bežne vyskytuje ako ,,náklad“ v autobusovej doprave -:)

Príhody tohto vodiča som čítaval na istom blogu vždy, keď vyšiel nový diel. Jeho jazyk je vtipný, úštipačný až sarkastický a jeho príbehy z jazdenia po Bratislave a neskôr aj v Nórsku, sú nesmierne čítavé a zábavné.

Texty najprv vyšli na internetovom blogu, kde som ich sporadicky čítaval a zožali obrovskú popularitu. Až takú, že sa autor rozhodol ich zvečniť. Urobil jednoznačne dobre. Ak ste aspoň trochu srdcom vodič, toto vás nabudí, zabaví, poteší, vzpruží, skrátka zaujme.

Viac o ňom aktuálne píše Denník N: https://dennikn.sk/1037581/s-autobusom-jazdi-za-polarnym-kruhom-v-bratislavskej-premavke-by-nora-trafil-slak/

Knihu si môžte objednať v kníhkupectvách (aktuálne vyšla druhá dotlač), alebo priamo od autora na facebook stránke: https://www.facebook.com/akosomvozilnorov/

Prajem vám príjemnú čitbu!

-ver-