Chcete získať vodičák zadarmo? Požiadajte o preplatenie cez úrad práce!

Už druhý rok beží na Slovensku zaujímavý projekt pre nezamestnaných, ktorí sa rozhodnú rekvalifikovať sa alebo získať úplne novú kvalifikáciu – majú možnosť absolvovať vzdelávací kurz v bežných vzdelávacích inštitúciach podľa vlastného výberu, pričom kompletné náklady na kurz hradí za nich úrad práce v rámci projektu REPAS. Podľa našich informácií tak môžete urobiť aj v prípade, ak na pohovore preukážete, že získanie vodičského oprávnenia vám pomôže zamestnať sa. V takom prípade vám úrad práce kurz preplatí vo výške 100 %.

Táto možnosť je vhodná pre všetkých z vás, ktorí uvažujú o práci vodiča, či už na malých alebo veľkých vozidlách. Jedinou podmienkou je, aby ste boli aspoň mesiac zaevidovaný uchádzač o zamestnanie a v posledných 5 rokoch ste nemali žiadne vzdelávanie, hradené z prostriedkov úradu práce. O ďalších podrobnostiach sa informujte u vášho referenta na úrade práce.

 

Ak potrebujete viac informácií k projektom RE-PAS navštívte webstránky Úradu práce, alebo si stiahnite oficiálne informačné letáky, kde sa dozviete viac:

> 2016 Informačný_leták REPAS (PDF)
>> 2016 Základné_informácie REPAS UPSVAR (PDF)

ver

Be the first to comment

Leave a Reply