Autobild: 10 najčastejších chýb slovenských vodičov – časť 2. Telefón za volantom

Dnes pokračujeme v uverejňovaní seriálu desiatich najčastejších chýb, ktorých sa dopúšťajú slovenskí vodiči za volantom. Tentokrát sa zameriame na problematiku telefónovania za volantom:

Iba ťažko si totiž možno vysvetliť fakt, že človeka s telefónom pri uchu vídavame najčastejšie vo vozidlách, ktoré stoja od 30 000 eur vyššie. Výrobcovia zrejme zabúdajú do týchto prémiových modelov zabudovať bluetooth, ktorý sa stáva súčasťou štandardnej výbavy už v autách pod 10 000 eur. Ibaže by pravda bola niekde úplne inde a títo vodiči skrátka nie sú ochotní používať bluetooth pripojenie. To, že nechcú, aby si ich telefonát vypočuli aj ostatní účastníci premávky, nie je argument. Existujú predsa hands-free sady so slúchadlom.

Telefonujúci vodiči sú potenciálnou hrozbou pre všetkých naokolo, vrátane seba. Ak majú telefón pri pravom uchu, radia ľavou rukou krížom cez telo. Spomaľujú ostatných vodičov, auto lieta v jazdnom pruhu zo strany na stranu a to už nespomíname smerovky. Ak čakáte dôležitý telefonát, nepríjmite ho hneď. Odstavte vozidlo na prvom možnom mieste a zavolajte naspäť. Tých pár minút nezabije vás ani volajúceho. Doslova.

pokračovanie nabudúce
zdroj: Autobild
foto:net

Be the first to comment

Leave a Reply