Motorkárska sezóna iba začína a už vyhaslo niekoľko životov – ako vždy, zbytočne…

Tohtoročná sezóna motoriderov na dvoch kolesách sa ešte poriadne ani nezačala a už došlo k niekoľkým smrteľným tragédiám. Zdá sa, že motorkári sú naozaj nepoučiteľní dobrovoľní darcovia orgánov. Ničím nechránení divoko jazdia pomedzi autá ako v neškodnej videohre, cesty si pletú so závodnými traťami a športový adrenalín im zabraňuje uvedomiť si, že v priebehu niekoľkých sekúnd môže kedykoľvek dôjsť k nevratnému stavu. Naozaj im až tak na živote nezáleží? Motorkári o rizikách dobre vedia a predsa to vždy risknú. Človek sa zamýšľa nad tým, že títo ľudia predsa ráno  vstávali ako všetci iní a vôbec nerátali s tým, že by sa večera nedožili a skončili v studenej chladničke. Že mali svoje sny, predstavy, povinnosti. A všetko je za pár sekúnd preč.

Je veľmi ťažké a zrejme aj dosť zbytočné poučovať a moralizovať. Ak si však práve robíte v niektorej autoškole motorku, je to na vás, či si zauvažujete a neskôr, už počas jazdenia v bežne premávke (po získaní vodičáku), si natrénujete, ako udržať adrenalín a vzrušenie pod racionálnou kontrolou. Aby tieto typy hormónov neboli to posledné, čo vás na tomto svete zaplaví…

Štyria mŕtvi za týždeň. Plus ďalší. A je iba apríl. Doterajšiu krátku smutnú štatistiku z tohto roka nájdete napríklad v tomto sumári:

http://www.infonoviny.sk/smrt-moto-sk

Be the first to comment

Leave a Reply