Deti z detských domovov si budú môcť urobiť vodičák takmer zadarmo

2626 deti z detských domovov si budú môcť urobiť vodičský preukaz takmer zadarmo. Zaplatia im ho tri slovenské automobilky prostredníctvom nového projektu.

Deti z detských domovov, ktoré sa pripravujú na život mimo týchto zariadení, si budú môcť urobiť vodičský preukaz takmer zadarmo. Uhradí im ho projekt „Vodičské preukazy pre deti z detských domovov“, do ktorého tri slovenské automobilky vložili 45 000 eur. Suma vystačí na zaplatenie asi 100 vodičských preukazov. Záujemcovia môžu o vodičáky požiadať mailom, ktorý treba poslať na adresu chcem@vodicskepreukazy.sk.

Projekt realizuje občianske združenie (OZ) Záleží nám. Záštitu nad nim prevzal predseda NR SR Peter Pellegrini. Garantom projektu je Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR.Minister Ján Richter  pripomenul, že na Slovensku máme 91 detských domovov.

„Vo veku 16 až 18 rokov je skoro 700 chovancov detských domovov, tzv. mladých dospelých, a 322 je nad 18 rokov. To je kategória, ktorá by mohla absolvovať vodičské oprávnenie,“ povedal na dnešnej tlačovej konferencii v parlamente Richter Za vodičák zaplatia 30 eur.

Celý článok si môžete prečítať na portáli AKTUALITY.SK:

http://www.aktuality.sk/clanok/316655/deti-z-detskych-domovov-si-budu-moct-urobit-vodicak-takmer-zadarmo/

 

Be the first to comment

Leave a Reply